Püf Noktaları

Maşka Balkan Kasabı

Dana etinin gerdan, but ve karın 
kısımları daha çok hareket ettikleri için 
daha kaslı ve serttir.

Gerdan, but ve karından uzakta kalan
kısımlar dana etinin en yumuşak ve en 
tercih edilen (dolayısıyla en pahalı)
kısımlarıdır.

Bu parçalar arasında gerdan, pençeta,
döş ve kürek kısımları hayvanın daha 
çok hareket eden kısımları olduğu için
daha serttir ve genellikle kıyma olarak
kullanılır.

Nuar, kontmuar ve bodigo (but)
kısımları haşlanarak yenmeye uygundur.

Yumurta, tranç ve sokum kısımları
kuşbaşı et olarak kullanılır.

Bonfile, kontrfile ve antrikot kısımları
ise dana etinin en yumuşak kısımlarıdır,
dolayısıyla ızgara için mükemmeldir.

En iyi biftek dananın kaburga 
bölgesinden çıkar.

KAMPANYALAR


MAŞKA