HİKAYEMİZ

Maşka Balkan Kasabı

Her şey 1924 yılında büyük büyük dedemiz Kasap Mehmet Efendi'nin Saraybosna'da açtığı mütevazı kasap dükkanıyla başlar.
Kasap Mehmet Efendi sihirli parmaklarının sayesinde kasaplıkta hızla ustalaşır. Tüm ahali onun dükkanından alışveriş yapmaya
başlar. Bir gün müşterilerinden biri Kasap Mehmet Efendi'den kendine özel bir et pişirmesini ister. 

Zira usta kasap müşterisine uygun eti hem seçen, hem de pişirendir.

Mehmet Efendi o günden sonra etini kendi usulüyle pişirmeye başlar. Lezzetinin şanı tüm şehirde dilden dile dolaşır. Kısa zamanda
bu küçük kasap dükkanı Saraybosna'nın gözde lokantalarından biri olur. Takvimler 1951 yılını gösterdiğinde, Kasap Mehmet
Efendi yeni umutlar ile anayurda göç eder. Bilecik'in Pazarcık ilçesine yerleşir. Pazarcık yaylasında bulunan Adabayırları mevkiinde
çiftlik kurarak kendi hayvanlarını yetiştirmeye başlar.

Daha sonra oğulları ile birlikte Saraybosna'da bıraktığı kasap ve et lokantasının bir benzerini açar. Kasaplık konusundaki ustalığını
ve lezzeti dillere destan Boşnak köftesini duymayan kalmaz. Bu konuda Türkiye çapında ünlenir. Yolu Bilecik'ten geçsin geçmesin
herkes bu mükemmel lezzeti tatmak için ona uğrar. İşte bizim 90 yıla yaklaşan lezzet serüvenimiz böyle başlar.

Bizim oralarda kasaplık ustalıktır, gurmeliktir, öğretmektir...

Dedemiz izinden giderek eşsiz ustalığını ve yeteneğini nesilden nesile, bugünlere kadar taşımayı başardık. Antalya'da bir ilk olan 
butik kasap dükkanı ve restorandan oluşan, kilo ile etin servis edilip satıldığı bir konsept hayalini gerçeğe dönüştürdük.
Dedemizin ustalık sırrını kuşaktan kuşağa taşımaya büyük çaba sarf ettik. Kasap Mehmet Efendi'ye göre lezzetin sırrı; muhabbette
ve maharette gizlidir.

Aklımızdan, dedemiz ''Kasap Mehmet Efendi'' nin o sözlerini hiç çıkarmadık:

''İşinize her daim muhabbet katın, bre more aşk ile...''

KAMPANYALAR


MAŞKA